Rabbatt på kurserna som medlem i Sollentuna kanot, anges vid bokning!

Nybörjarkurs (EPP 0/vit)

En paddlingstur där du får prova på att paddla kajak och njuta av att glida fram genom vattnet på vackra Norrviken.

Kursen för dig som är nybörjare. Den passar både dig som aldrig har suttit i en kajak och dig som har paddlat några gånger men vill utvecklas vidare. Ledarna är utbildade i första hjälpen och är erfarna kajakpaddlare. Kursen bygger på europeiska paddelpassets nivå 0 med fokus på att komma ut på vattnet och bli mer bekväm i kajaken.

Vill du lära dig mer om teknik och kamraträddning rekommenderar vi istället Fortsättningskurs (EPP 1/gul).

Vi är ute drygt 3 timmar inklusive säkerhetsgenomgång av utrustning och fikapaus.

Fortsättningskurs (EPP 1/gul)

En kurs för dig som vill lära dig grunderna i paddlingsteknik och bli en säkrare paddlare på sjön. Kursen genomförs på vackra Norrviken i norra Stockholm.

För dig som paddlat kajak några gånger men vill utvecklas vidare. Vi går igenom grunderna i kajakpaddling, pratar utrustning och om grundläggande räddningstekniker. Den passar dig som vill bli en säkrare kajaktist och kan paddla 6-8 km. Våra ledare är utbildade i första hjälpen och är erfarna kajakpaddlare. Kursen bygger på europeiska paddelpassets andra nivå med fokus på att lära sig grundläggande kajakteknik och säkerhet.

Vi är ute drygt 5 timmar inklusive säkerhetsgenomgång av utrustning och fikapaus. Examination erbjuds i samband med kurstillfället för en kostnad på 200kr.

 

Privata kurser arrangeras vid behov, från 1795kr. Kontakta oss för bokningar.